Szakfordítóként sok újat lehet tanulni, akár konyhai eljárásokról is

A szakfordítás nagyon érdekes munka. Persze szükséges hozzá egy vagy több idegennyelv alapos ismerete, de a fordított szöveg természetétől függően sok új ismeretre lehet szert tenni. Legjobb barátnőm is fordítóként dolgozik főleg home office-ban, és időnként tolmács munkákat is vállal. A járvány és a karantén óta nagyon keveset mozdult ki, így nagyon örültem neki, amikor sikerült rábeszélnem, hogy töltsön el nálunk vendégségben egy hosszúhétvégét.

Voltunk kirándulni, programozni a gyerekekkel és sokat beszélgettünk esténként. Elmesélte, hogy vállalkozási terveket dédelget: gasztro vállalkozást szeretne indítani. Egy kis bisztró beindítását tervezi, részben pályázati finanszírozásból, amit éppen előző héten nyert el. Nagyon örültem a hírnek és rögtön meg is mutattam neki, amit előtte való napokban az interneten olvastam. Ugyanis léteznek kézenfekvő megoldások éppen olyan induló vendéglátóipari vállalkozások számára, melyet a barátnőm is tervez. 

Az Rdealer Group egy kis- és nagykereskedelmi vállalkozás, mely konyhai felszerelések, berendezések és eszközök forgalmazásával foglalkozik. Családi vállalkozásként működnek, már 20 éve vannak jelen a piacon. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatra tettek szert a konyhai gépek forgalmazásával kapcsolatban. Professzionális szolgáltatásokat kínálnak a jelenlegi, és jövőbeli gasztronómiai vállalkozások számára. Konyhák teljeskörű berendezése, korszerűsítés, meglévő gépek cseréje: bármi is legyen a feladat a www.rdealergroup.hu oldalon biztosan megtaláljuk rá a megoldást.

Minden vendéglátós szeretné vendégei körét, főleg törzsvendégei körét bővíteni. Ezt persze alacsony árakkal, udvarias kiszolgálással és főleg ínycsinklandozó fogások, finom ételek és italok felszolgálásával érhetik el. Az Rdealernél megvásárolt gépek használatával ez gyerekjáték. Ugyanis tartós, minőségi gépeket kínálnak, melyekkel megkönnyíthetők, korszerűsíthetők és meggyorsíthatók az egyes munkafolyamatok.

Főleg olasz márkájú gépeket forgalmaznak, kínálatukban szerepelnek új és használt berendezések is. Garancia ettől függetlenül mindegyikre érvényesíthető, a használt gépekre 3 hónap, míg új társaikéra valamivel hosszabb, 12 hónap időtartamra. A képek a konyhai felszerelésekről szép részletesek és a termékleírások is nagyon informatívak. Egyes berendezések működéséről még videókat is lehet találni.

 Az árak nem minden esetben vannak feltüntetve a webáruházban. Egyes eszközök értékei a forint/euro árfolyam mozgásával változatnak, érdemes róluk az ügyfélszolgálaton érdeklődni. Az értékesítés közvetlenül a raktárkészletről történik.

Bemutatótermet is üzemeltetnek

Ha szeretnénk vásárlás előtt személyesen megtekinteni a termékeket, arra is van lehetőség. Az Rdealer Group külön, erre a célra berendezett bemutatótermet üzemeltet, pontosan erre a célra. Ezen kívül 2 telephelyet is üzemeltetnek, a megvásárolt termékekért ezekre személyesen el lehet menni. Ha nem tudunk vagy nem szeretnénk magunk gondoskodni a szállításról, létezik más megoldás is. Kérhetünk kiszállítást, ilyenkor nincs más dolgunk csak egyeztetni a feltételekről a megadott elérhetőségeken, emailen vagy telefonon.

A vásárlás pályázat útján is megvalósítható, a pályázatírásban az Rdealer Group illetékes munkatársától segítséget is lehet kérni. ugyanis, ő igény szerint úgy állítja össze az árajánlatot, hogy az formai és tartalmi szempontból is illeszkedjen a pályázatba. Ez volt az a lehetőség, amit olvastam és a barátnőmnek is megmutattam és ajánlottam. Örömmel böngészte a webáruházat és elhatározta, hogy másnap fel is hívja a pályázatírásban illetékes, honlapon is megadott kontaktot.

Aztán együtt nézegettük végig a webshop kínálatát.

A webáruházban 10 menüpont alatt tudunk a termékek között böngészni, tényleg minden van itt, mi szem-szájnak ingere. Mosogatógép, csontfűrész, pizzalapát, szószoskanál, sokkoló, jégkása készítő, fagylaltospult…valóban nagyon széles a választék.

A csomagolástechnikai termékek között vákuumcsomagoló gépeket, tasakokat, fóliákat, tálcákat és tálcazáró gépeket is. Itt Henkovac márkájú termékekre bukkantunk. Megtudtuk, hogy vákuumcsomagoló gépek tekintetében ez a világ egyik vezető márkája. Gépei tartósak és megbízhatóak, anyaghasználatukat takarékosság és kiválóság jellemzi. Nem is csoda, hiszen ezek a berendezések professzionális technológiával, minőségi alkatrészek felhasználásával készülnek.

Gépei könnyen kezelhetőek, plug and play elven működnek. Alkalmasak kis- és közepes méretű termékek elcsomagolásához.

Az előkészítő gépek menüpont alatt további 9 alkategória berendezését találjuk. Vannak itt botmixerek, szeletelő gépek, pizza előkészítéshez használható tésztadagasztókat, -nyújtókat, porciózókat és gömbölyítőket sorakoztatnak fel. Szeletelők, reszelők, kutterek, kpotatók és pucolók folytatják a sort, majd turmix- és aprítógépeket, zöldség-gyümölcs centrifugákat nézegethetünk az oldalon. Itt olyan márkák termékei találhatóak, mint a Robot Coupe, Santos, Cuppone, Saro, vagy KitchenAid.

Következnek a felsorolásban mindenki kedvencei, a fagylalgépek. Vitrinek, pasztörizálók, fagyi- és jégkásagépek között böngészhetünk, de van a kínálatban italhűtő, sokkoló, kanálmosó és emulgeáló is. Caprigiani, Ilsa, Olis, Tekna: csak néhány azok közül a márkák közül, melyekkel itt találkozhatunk.

A húsipari gépek között késeket, tárcsákat, kockázókat, szeletelőket, húspogácsázókat sorakoztatnak fel, Dadalux, Omega Minerva, Fuerpla márkák képviseletében. Például egy ilyen Omega Minerva márkájú húspogácsázó gép minden extra kiegészítővel fel van szerelve. A gép félautomata, beépített húsgombóc formázóval van felszerelve. Papíradagoló is van benne, képes egymásra halmozni 3 húspogácsát papírral, vagy anélkül. Óránként 3000 pogácsa vagy 6000 húsgolyó előállítására képes. Még olajadagoló is van benne, hogy a húspogácsák ne tapadjanak össze. A gép rozsdamentes acélból készült, rendelésre 4-6 hét alatt érkezik meg. Új állapotú, 2 év garancia érvényesíthető rá,

Következnek a menüben a hűtés-fagyasztás kategória termékei. Vannak itt süteményes-hűtők, feltéthűtők, vitrinek, sokkolók, jéggépek, de italhűtők és saláta előkészítők is. Itt is legalább 10-12 márka képviselteti magát, az Oriontól a Liebherren át az IceTekig.

Ital készítők terén sem lehet panaszunk a választékra. Shakerek, citrus prések, gyümölcscentrifugák, hidegital adagolók szerepelnek a kínálatban, de az sem jár rossz helyen, aki kávégépet, shakert, vagy csokigépet keres.

Konyhai kiegészítők között is széles a választék

Aki a saját kis magánkonyhájába szeretne vásárolni, annak talán a kiegészítők katergóiában érdemes a legjobban körülnéznie. Edények, pizzalapátok, szószoskanalak, fedők, edények is vannak itt.

Persze egy konyhánál nemcsak a megfelelő felszereltség, hanem a makulátlan tisztaság is nagyon fontos. A mosogatás kategóriában mosogatógépeket, vegyszereket, tányérmosókat és kézmosókat is meg lehet találni.

A sütés-főzés menüpontban vonulnak fel a pizzakemencék, fritőzök, melegentartók, de van itt főzőzsámoly, kukta és tésztafőző is.

Végül elérkeztünk az utolsó kategóriához, a sütőipari gépekhez, ahol cukrászati gépeket, kelesztőket, és dagasztógépeket sorakoztat fel a kínálat.

Az egyes menüpontok termékeit jól átgondolt szűrőkkel lehet válogatni. Szűkíthetjük a keresést kategóriára, márkára, árra, illetve arra is, hogy új vagy használt állapotú legyen -e a gép, berendezés.

A webáruház kínálatának böngészése mellett érdekes cikkekre bukkanhatunk a blog menüpont alatt. Ezek olyan témájú írások, melyek minden vendéglátós számára érdekes és hasznos információkat tartalmaznak. Például, hogy milyen egy díjnyertes melegszendvics, mi történt egy Winterhalter márkájú mosogatógép tesztelésekor vagy, hogy mi a francia konyha titka.

Barátnőm nagyon örült, hogy megmutattam neki az Rdealer Group oldalát és webáruházát. Sok szuper gépet talált és sikerült inspirálódnia, ami nem árt gasztro vállalkozás indításakor.

Lehet, hogy végleg leteszi a szótárt, és fakanalat ragad?