Szakfordítóként elegáns táska kellett

Anyukám angoltanár, így a nyelvekkel való érintkezés már kicsi korom óta az életem részét képezte. A kedvenc meséimet például a kortársaimmal ellentétben én angolul néztem, ami szerintem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma egy széles látókörű ember legyek. Anyukámnak nem titkolt célja volt, hogy minél természetesebb legyen számomra az idegen nyelvek mindennapi használata, így nem csoda, hogy mindenki megdöbbenésére viszonylag kicsi koromban már egész nyárra elküldött angolszász nyelvterületekre, hogy ott időt eltöltve minél több minden ragadjon rám, és minél hamarabb tanuljam meg a nyelvet. Hiszen mind tudjuk, hogy az ember fiatalon sokkal könnyebben tanul, mint idősebb korában, akkor még az agya is sokkal fogékonyabb, és nyitottabb a világ sajátosságaira is. Szerencsére nagyon jól sült el anyukám pedagógiai módszere, ugyanis az angolt szinte anyanyelvi szinten beszélem, de folyékonyan beszélek emellett más nyelveket is, aminek az életemben nagy hasznát veszem. Itt nem csak az utazásokra gondolok, hanem arra is, hogy valószínűleg ennek köszönhetően dolgozhatom ma szakfordítóként egy nagyon neves minisztériumban. Ezt anyukámnak már számtalanszor megköszöntem, de sosem lehetek neki elég hálás. Biztosan én is ezt az elvet fogom követni a saját gyerekeim nevelésénél, hiszen én vagyok rá az élő példa, hogy milyen jól is el tud sülni.

Mivel ahogy említettem, egy elég komoly helyen dolgozom, így az sem mindegy, hogy milyen ruhában jelenek meg ott. Emlékszem, amikor felvettek a munkahelyemre, az első dolgom az volt, hogy elmenjek vásárolni, mert nem volt egy rongyom sem, amit az ehhez hasonló helyekre fel lehetett volna venni. Miután megvolt a bevásárlás, akkor ütköztem a következő problémába. Még pedig abba, hogy hiába van már egy csomó csinos ruhám, ha a táskákból csak laza hátizsákokkal rendelkezem. Már pedig egy minisztériumban nem jelenhetek meg a hátamon egy hátitáskával. Ekkor ajánlotta anyukám az annataska.hu oldalát, ugyanis ő mindig onnan vásárol. Hallgattam rá, mert hozzám hasonlóan ő is azonos körökben mozog, így volt némi fogalma arról, hogy mit illik felvenni, és mit nem. Amikor ellátogattam a weboldalukra, akkor láttam, hogy tényleg óriási a választék, és nagyon sok elegáns táska is van a kínálatban. Sőt, olyan hátitáskákat is láttam, amiket akár munkába is fel lehet venni, mert átmenetet képeztek a lezser és az elegáns stílus között. Én meg egyébként is szeretem ezt a kettőt ötvözni, hiszen érdekes megoldások tudnak abból születni, ha az ember például egy elegáns kosztümnek a kisugárzását egy kicsit meg tudja törni valamilyen lazább kiegészítővel. Persze itt is a legfontosabb a mértékletesség, nem szabad túlzásokba esni.

Egy Anekke táska volt aztán, ami a legjobban megragadta a figyelmem, mert úgy éreztem, hogy stílusban nagyon hozzám passzol. Már el is képzeltem a ruháimmal hordva, és előre vártam, hogy majd felvehessem. Persze mindenekelőtt el akartam olvasni a táska részletes adatait, hogy tisztában legyek mindennel, mielőtt vásárlásra adom a fejem. Ugyanis azért ezek nem a legolcsóbb táskák, azt valljuk be. Az ember mindenképp járjon utána minden részletnek, hogy minden klappoljon később. Láttam, hogy az általam kiválasztott Anekke táska szintetikus bőrből van, aminek nagyon megörültem. Ugyanis, ha ez nincs így, akkor biztos nem veszem meg, igaz bőrt nem vagyok hajlandó vásárolni az állatvédelem miatt. Én azt vallom, hogy a bőr azé, aki beleszületett, nincs jogunk megfosztani egy állatot tőle, hogy aztán táskaként vagy cipőként hordjuk tovább. Itt ezzel nem volt gond, az első akadály meg is volt ugorva. Ugyan elsőre az árát kicsit húzósnak tartottam, és gondolkodtam rajta, hogy megvegyem – e, de úgy voltam vele, hogy nagyon ritkán veszek magamnak táskákat, és akkor is, ha veszek, utána nagyon sokáig hordom őket. Így nekem tényleg érdemes beruháznom egy drágább darabba, hiszen az évek során többszörösen vissza fogja hozni az árát. Én nem szeretem évente cserélgetni ezeket, inkább a minőségre megyek, mint a mennyiségre. Így, ezzel a gondolatmenettel meg is győztem magam a vásárlás felől, így utána szerettem volna nézni következőkben annak, hogy milyen módokon lehet fizetni.

Megdöbbenve láttam, hogy az annataska.hu oldalának esetében nem csak a klasszikus utánvét, bankkártya és előre utalási lehetőség van, hanem lehet fizetni Google Pay, illetve Apple Pay segítségével is. Számomra mindig nagyon jó jel, hogy ha a weboldal hajlandó így haladni a korral, mert az azt jelenti, hogy igyekeznek figyelemmel követni a vásárlói igények alakulását. Ebből lehet következtetni arra, hogy akkor biztosan mindent meg fognak tenni, hogy a vásárlás során teljes legyen az élményünk.

Miután ez feltűnt, észrevettem azt is, hogy van az annataska.hu – nak hűségprogramra is, amelyben a regisztrált vásárlók vehetnek részt. Mivel felkeltette az érdeklődésem ez a dolog, utána szerettem volna olvasni mindenképpen. Akkor láttam, hogy regisztráció után a vásárlásaink bizonyos értékében pontokat kaphatunk a pontgyűjtő számlánkra, amelyeket a következő vásárlások alkalmával lehet felhasználni. Ez úgy alakul, hogy teljes árú termék vásárlása esetén a vásárlási értékünk 5 % – át fogjuk jóváírva megkapni, csökkentett árú termék vásárlása esetén pedig ez a szám 3 %. mivel én olyan táskát választottam, ami teljes árú, így az 5 % – ot kaptam meg jóváírva, miután beregisztráltam magam a hűségprogramra. Biztos sokan úgy vannak vele, hogy ez egy felesleges dolog, de én azt gondolom, hogy sok kicsi sokra megy, igazán ezeken az apróságokon lehet megfognia az embernek a pénzét. Az én esetemben például ez már több, mint 1 000 Ft spórolást jelentett, ami szerintem azért már csak számít valamit. Azt mindenképp szem előtt kell tartanunk, hogy a kapott pontokat fél éven belül kell felhasználnunk, különben sajnos törlődni fognak. Nem voltam benne biztos, hogy fogok – e vásárolni újra fél éven belül vagy sem, de úgy voltam vele, hogy egy próbát mindenképp megér. Ki tudja, lehet annyira megszeretem az Anekke táskát, hogy hamarosan újra fogok vásárolni! Nagyon örültem neki, hogy anyukám ajánlotta nekem ezt az oldalt, mert tényleg nagyon sok szép táska közül lehet itt válogatni. Kétlem, hogy lenne olyan ember, aki itt ne találná meg a neki megfelelő darabot vagy darabokat. Ezzel anyukám is ugyanígy van, sőt, vásárolt is már innen születésnapra ajándékot is, és az ünnepelt nagyon örült a kapott táskának. Azt hiszem, ő is pont Anekke táskát kapott, hasonlót, mint ami nekem van. Így aztán ezek alapján én tényleg nagyon tudom ajánlani az annataska.hu – t olyanoknak, akik egyszerre keresnek valami elegánsat, de lazát is. Az biztos, hogy előbb vagy utóbb találni fog valamit, legfeljebb az lehet a gond, hogy sokat kell válogatnia a nagy választék miatt! De szerintem ez elnézhető mindenképp.