Szakfordító találkozó? Te jó ég, mit vegyek fel?

Szakfordítói pályafutásomat egyáltalán nem úgy képzeltem el, hogy arra készültem, egyszer majd női alkalmi overál után kell vadásznom. Ha így lett volna, akkor nyilván felkészültem volna erre az alkalomra előre megvásároltam volna, vagy lett volna más ünnepi ruhám. Munkám első éveiben azonban tökéletesen megvoltam azzal, hogy szabadúszó munkákat vállaltam, és környezetvédelmi konferenciák cikkeit fordítottam.

Ha azonban valamit jól csinálsz, elkerülhetetlen, hogy előbb utóbb felfigyeljenek rád. Ezzel nem dicsekedni akarok, de velem is megtörtént, hogy megtaláltak, és elhívtak egy szakfordítói konferenciára. Azt pedig tudom, hogy nagyon átlagos dolog azt mondani, hogy nincs mit felvennem, de velem valóban ez volt a helyzet – mivel minden nap otthonról dolgozok, és csak a barátaimmal szoktam találkozókra járni, semmilyen alkalmi ruhám nincs.

Eldöntöttem hát, hogy venni fogok egy női alkalmai overált, hogy helyt tudjak állni ott is – nem csak szakmailag, hanem sikeresnek is nézzek ki. Ehhez azonban gyorsan végig kellett interjúvolnom az összes barátnőmet, hogy megtudjam, ők hogy oldják meg az ilyet: ha már ezer éve nem vásároltál ruhákat, nem tudhatod, hol lehet épp a divatos darabokat beszerezni.

Mint kiderült, ezt jól tettem, mert a többiek már egyáltalán nem úgy csinálják, mint ahogy én álltam volna neki: rögtön kinevettek, amiért azt mondtam, hogy a plázákban kezdenék el először nézelődni, és megmondták, hogy oda csak akkor menjek, ha feleslegesen akarok nagyon sok pénzt elkölteni. Ha megfontoltabb akarok lenni, akkor inkább keressek egy webshopot, ahol sokkal olcsóbban és egyszerűbben letudhatom az egész dolgot.

Arra a kérdésemre, hogy mégis hogy fogok akkor ruhát próbálni, ha online vásárolok, azt mondták, hogy csak legyek tisztában a méreteimmel. Mivel azonban nem vettem ruhákat, már nem tudom mióta, megkérdem egyik legjobb barátomat, Juditot, hogy segítsen ebben – így aztán ő egy mérőszalaggal átjött hozzánk az egyik este, és alaposan lemérte a derekamat, karomat, mellbőségemet, hogy pontosan tudjuk, miket kell venni.

Ha pedig már ott volt, ketten együtt nekiültünk, hogy megnézzük az ő kedvenc honlapján is, hogy milyen női alkalmi overálokból lehet rajta választani. A felhozatal pedig szenzációs volt: szinte minden tetszett, és jobbnál jobb ruhákat találtunk, amiket mind fantasztikus volt elképzelni magamon!

Az árak olyanok voltak, amiket úgy éreztem, még megengedhetek magamnak, és Judit meg is erősítette, hogy ennél máshol csak drágábbat találhatnék, úgyhogy egyáltalán ne aggódjak miatta. Az egyetlen feladatom, hogy válasszak valamit, amit szívesen viselnék a szakfordító találkozón.

Hogy az mikor is lesz? Két hét múlva? Ezt nagy örömmel konstatálta, mert mint kiderült, ez az oldal pont vállalja, hogy annyi időn belül minden házhozszállítás megérkezzen, és már enyém lehessen a frissen megrendelt ruha. Így aztán nem kell a miatt aggódnom, hogy ha itt megrendelek valamit, akkor ruha nélkül maradok – a méretekről már fixen tudjuk, hogy stimmelnek, az idő pedig rendben lesz.

Egyedül annyi maradt hátra, hogy ruhát válasszunk. Nekem ebbe nem volt nagy tapasztalatom, de szerencsére Judit segített, hogy megtaláljuk, mi állna jól. Azt is mondta, hogy ha lesz egy kis időm, akkor próbáljam meg majd nézelődni az oldalon fenn lévő divattippeket és –trükköket, mert abból is nagyon sokat tanulhatok. Ezt meg is fogadtam, és akkor legközelebb már nem kell őt zaklatnom a kérdéseimmel.

A regisztrációt és a megrendelést is letudtuk, ezek alapján pedig a jövőben én is már bármikor utána tudom csinálni a dolgot. Erre valószínűleg szükségem is lesz, mert amint megérkezett a ruha, rögtön beleszerettem, és megállapítottam, hogy én még rengeteg ilyet akarok. Lehet, hogy itthon dolgozok, de eldöntöttem, hogy ennek ellenére is lehetek divatos!

Az este is fantasztikusan éreztem magam, és pont olyan hatást tettem a találkozón, mint amilyet akartam. Kiderült, hogy eddig kicsit rosszul értelmeztem a munkám – itt ugyanis sikerült olyan profikat megismernem, akikről kiderült, hogy könnyen tudnak nekem nagyon jó szerződéseket szerezni, hogyha nem szabadúszóként akarom folytatni az életem. Úgy látszik, tényleg megérte megvenni ezt a női alkalmi overált, és eljönni ide – és ha így folytatom, akkor még rengetem másik új ruha megvételére is lesz lehetőségem!