Ritka jófej cégnek fordítottam

Mindig is nagyon szerettem a szakmámat, de persze vannak olyan projektek, amik egy kicsit közelebb kerülnek a szívemhez. A mostani megbízásom is ilyen volt. Elhatároztam, hogy itt is írok nekik róla egy kicsit, hátha valakinek segítséget jelent…

Flottakezelés nem csak multiknak

A cég fő profilja a flottakezelés. Amitől ők mások, mint a többi olyan cég, akik vállalatok autóit kezelik, hogy ők nem csak nagyvállalatok 100-120 darabos autóparkját tartják karban, hanem kis cégekkel is szóba állnak. Akár két-három autóval is vállalják a feladatot.

Mint kiderült, ez a kis cégeknek nagyon nagy segítség. Sok olyan vállalkozás van, ahol szükség lenne három-négy-öt autóra, amivel nap közben a fuvarjaikat tudják bonyolítani, megkönnyíthetik a kollégáik munkába járását, vagy össze tudják kötni a telephelyeiket.

Az autókat használják kicsi építészeti cégek például, ahol a művezetőnek ki kell mennie ellenőrizni a munkálatokat, sokszor a települések szélére. Találkoztam egy táboros vállalkozóval is, akinek azért kell az autó, mert a munkatársai a nyár folyamán sokszor pedagógusok vagy egyetemisták, nincs lehetőségük saját autójukkal megoldani a tábori feladatokat. Nekik létfontosságú, hogy legyen egy megbízható autóparkjuk.

De a cég nem csak azért jófej, mert az adminisztratív dolgokat megoldja helyettük…

Autólízing és tartós bérlet

Mivel a munkatársak értik a szakmájukat – ezért kerestek igényes fordítót a cégüknek – segítséget tudnak nyújtani abban is, hogy melyik a megfelelő finanszírozási forma a cégek számára. Mert nem mindenkinek a lízing a legjobb…

Náluk például tartós bérletbe is lehet venni az autókat, ez pedig az ÁFA és sok más szempont miatt is jóval kedvezőbb lehet, mint a lízingelés. A cégeknek nem áll a pénze a kocsiban, de cserébe vannak használható járműveik, amelyekkel nyugodtan meg tudják oldani a napi feladatokat.

A végén nagyjából az autó egyharmadának vételi árát kell sak megfizetniük, mert amikor lejár a bérlet, a cég eladja az autót piai áron. Ez azért is jó, mert így mindig jó állapotú, fiatal autó lehet használatban, nem kel aggódna az amortizáció miatt.

Mindig is kedveltem azokat a cégeket, amelyek úgy tekintenek az ügyfeleikre, mint partnerekre, és úgy érzem, ez itt megvalósul. Ők nem a könyvelőnek, vagy saját maguknak próbálnak kedvezni, hanem valóban hatni szeretnének, becsületes megoldásokkal előrébb vinni a piacot.

Jó lenne, ha még sok-sok ilyen becsületes ügyfelem volna.