Natúr termékekkel a bőrápolásért

Gyerekkoromban néhány évig Németországban éltünk. Kezdetben nagyon nem tetszett ez a nyelv, de kénytelen voltam elsajátítani. Könnyen ment a tanulása, elég jó érzékem volt hozzá, sose okozott problémát. A gimnáziumot és az egyetemet már itthon végeztem el. A kezdeti utálat ellenére, tudom, hogy kamatoztathatnám a későbbiekben a német nyelvtudásom, így germanisztikát tanulok a főiskolán, mellyel az a célom, hogy tolmács legyek. Annak érdekében, hogy minél inkább képezzem magam, rengeteget foglalkozok a német nyelvvel. Eredeti német hanggal nézek sorozatokat és filmeket, illetve német nyelvű cikkeket és könyveket olvasok annak érdekében, hogy a szókincsemet is bővítsem. Ez azért is nagyon hasznos és érdekes, mert rengeteg témában tájékozódom, amikről egyébként fogalmam sem lenne.

Legutóbb például az egyik tanárom adott egy olyan cikket fordításra, melyben a szappan készítés történetéről, illetve a natúr szappanokról volt szó. Ti tudtátok például, hogy kezdetben állati zsírokból és növényi olajokból hamuzsírral főztek szappant? Mert én nem. Eddig nem izgatott különösebben a natúr szappanok világa sem, de ebben a cikkben nagyon sok jó dolgot írnak róluk. Sokkal hasznosabbak, mint egyéb színes-szagos márkásabb társaik. Ezek elsősorban kecsketejből vagy shea vajból készülnek. Nem tartalmaznak semmiféle szintetikus anyagot, illatanyagot vagy tartósítószert, csupán természetes hozzávalókat. Bőrproblémák, ekcéma vagy akár allergia esetén is sokkal hatékonyabb a szteroidos kenőcsön helyett, ha először is irritációt könnyen kiváltható kenőcseinket és szappanjainkat váltjuk le natúr termékekre. A natúr termékekben lévő vegyi anyagok sokkal inkább nyugtatják a bőrt, mint a szintetikus anyagokat tartalmazó társaik.

Ezen felbuzdulva én is körülnéztem a fürdőszobai szekrényemben, és szép sorjában szeretnék majd áttérni természetes összetevőjű kozmetikumokra. Első lépésként be is szereztem egy mézes kézműves natúr szappant. Eleinte tartottam tőle, hiszen eltérő a kinézete és formája a korábban általam használtaktól, de így, néhány nap használat után azt mondhatom, hogy teljesen megérte, jó választás volt, azon leszek, hogy az egész háztartásban kizárólag természetes anyagokat használjak!