Mi az a növényi glicerin? Szakfordítóként mindig tanulok valami újat

A szakfordítói munka sosem unalmas. Az ember nap nap után új, addig ismeretlen szavakkal és kifejezésekkel találkozik, amelyekről korábban sosem hallott. Ilyen esetekben általában az interneten szoktam kutakodni a szavak jelentése után, és gyakran előfordul, hogy mélyebben elmerülök egy-egy érdekes témában — így történt ez a növényi glicerin esetében is.

Egy kozmetikai cég megbízásából készítettem éppen szakfordítást, amikor szembe jött velem ez a kifejezés, én pedig nagy érdeklődéssel mélyedtem bele ennek a szernek a tanulmányozásába. Mint ahogy a Humanity Áruház termékleírásából megtudtam, ez egy színtelen, szagtalan folyadék, amelyet kozmetikai termékek összetevőjeként hasznosítanak, például fogkrémekben vagy szappanokban.

Miután kicsit mélyebbre ástam magamat a témában, a Humanity Áruház információinak köszönhetően azt is megtudtam, hogy a növényi glicerin változatos módokon alkalmazható házilag is. Használható többek között mosási adalékként a gyapjúruhák tisztításához, továbbá bőrkabátok ápolásához, vagy éppen háztartási eszközeink gumiból készült részeinek épen tartásához. 

A növényi glicerinnek nagy szerepe van továbbá az átlátszó szappanok elkészítése során is, amelyhez a Humanity Áruház részletes útmutatással is szolgál. Ha kiválasztunk egy szappanalapot a webshop kínálatából, lejjebb görgetve alapos tájékoztatást kapunk ezek felhasználásáról. Lépésről lépésre olvashatjuk, mi a teendőnk abban az esetben, ha szappant szeretnénk készíteni. Ne feledjük, hogy transzparens szappanok esetében nagy segítségünkre lehet az áruházból szintén beszerezhető növényi glicerin is!

A Humanity Áruház egy környezetbarát cég, akik csak ellenőrzött és minőségi termékeket árulnak megfizethető áron. Kifejezetten jó jelnek tartottam a céggel kapcsolatban, hogy csakis az Európai Unióból származó (spanyol, olasz, holland, német, francia és magyar) termékeket forgalmaznak, amelyek garantálják a minőséget. Az pedig, hogy módfelett ügyelnek a környezettudatosságra, azt hiszem, hatalmas plusz pont lehet mindannyiunk szemében. A Humanity Áruház az elmúlt évek során már 40%-kal csökkentette a felhasznált műanyag csomagolóanyagok mennyiségét, ami óriási eredménynek számít. Minden környezettudatos vásárló nyugodt szívvel választhatja ezt a webshopot. 

Aki különös figyelmet fordít arra, hogy természetes eredetű termékeket fogyasszon és használjon, az szintén megtalálhatja a számításait ezen az oldalon. Rengeteg növényi eredetű alapanyaggal találkozhatunk a Humanity Áruház kínálatában, illetve egészséges étkezési alternatívákat is felfedezhetünk.

Ezek után biztosan be fogok szerezni egy adag növényi glicerint, hiszen mint ahogy a Humanity Áruháznak köszönhetően megtudtam, számtalan felhasználási lehetőséget foglal magába. Az pedig nem is kérdés, hogy a webáruház egy újabb törzsvásárlóval gazdagodott a személyemben!