Dolgoztam már hostessként, raktáros kisegítőként és szakfordítóként is – mindenhol tanultam valami újat

Diákmunkáim során nagyon sokféle helyen dolgoztam. Különböző raktárakban, irodákban, recepciósként, hostessként és tolmácsként, sőt, szakfordítóként is. Volt ezek közül, amiket nagyon élveztem, de voltak olyanok is, amiktől a falra másztam és soha nem tértem vissza az olyan típusú munkákhoz. Dolgoztam kisegítőként egy mobiltelefonokat és elektronikai eszközöket forgalmazó cégnél a raktárban. Azért szerettem itt dolgozni, mert az órarendhez igazodóan, napi 4, 6 vagy 8 órát is lehetett vállalni, valamint saját magunk írtuk a beosztásunkat, amelyik napokon ráértünk, akkor mentünk. Sok diák dolgozott itt, ezért fiatalos, kellemes volt a hangulat, a kollégákkal és a vezetőséggel is nagyon jóban voltunk.

Az egyetlen probléma a munka monotonitása volt, nap végére mindig teljesen belefásultam. Telefonok dobozaiba tettünk jótállást, lematricáztuk a dobozt és a raklapra tettük a telefonokkal teli kartondobozokat. Ez ment egész nap, néha már azt sem tudtam, mit csinálok, csak járt a kezem automatikusan, mint egy robotnak. Volt egy-két alkalom, amikor a nyelvtudásomat is tudtam kamatoztatni, tudniillik tanulok angol és német szakfordítást. Ezt kihasználva néha behívtak az irodába, hogy segítsek nekik szerződéseket és használati utasításokat vagy jótállásokat lefordítani. Ezt mindig nagyon élveztem, azonban kevés ilyen alkalom volt.

A raktáros munkám során volt szerencsém kiismerni a raktárban zajló tevékenységeket. Volt, hogy engem is elküldtek árut szedni, amikor a polcok között kellett egy kis leltározó gép segítségével termékeket összeszedni egy raklapra. Itt legalább nem egy helyben ültünk, hanem mászkáltunk. Nagyon érdekes és különféle fémpolcokon tárolják a termékeket, valamint a raklapoknak is külön tárolójuk van. Kérdeztem, hogy honnan veszik ezeket a polcokat, és mondta az egyik raktárvezető, hogy a rackinglog.hu webáruházból rendelték az összeset. Már évek óta tőlük rendelnek mindent – ezek közé tartozik a fém salgó polc, raklaptartó állvány és galériás polcrendszer -, mert nagyon megbízhatóak, a termékeket személyre szabják, hamar kiszállítják és be is szerelik a szakemberek. Mindig nagyon elégedettek az innen rendelt termékekkel, sosem volt semmi gond velük.

Az egyik jó minőségű raklaptartó állvány is innen van, amit legutóbb rendeltek és a szemünk láttára telepítettek. Ez egy nagyon hasznos gördíthető polcrendszer, amelynek a segítségével maximálisan kihasználható a tér. Leginkább általában az irattartó funkcióját használják, de raklaptartónak is (mint a mi esetünkben) és hosszanti anyagok tárolására is kialakítható. A gördíthető raklaptartó állványt mozgatható alvázakra szerelik, amik a kialakított síneken vagy pedig padlóba süllyesztett hornyokban mozognak. Így a polcok használatához csak egy folyosó kell a gördíthetőség miatt. A rendelkezésre álló terület maximálisan ki van használva.

A gördíthető raklaptartó állvány egyes részeihez tartoznak a botlásgátlóval kiegészített sín, a mozgást biztosító alváz, a hajtókar és a polcos állvány. Az acél sínprofilt az aljzathoz vagy padlóhoz rögzítik kiváló minőségű anyagból készült rögzítő elemekkel. Ennek köszönhetően a polcok és az aljzat teherbírása igen nagy. A hajtókarral vagy hajtókerékkel valósul meg a polcok mozgatása. Van lehetőség elektromos vezérlőgombot is beszerelni. A kiváló minőségű fémpolcok TÜV és ISO minősítéssel rendelkeznek, és terméktípustól függően 2-5 év garancia jár hozzájuk. A polcok és állványok testre szabottsága garantált, mivel a cég munkatársai személyesen kijönnek felmérni a terepet. Ez alapján pontos tervrajzot készítenek a leendő polcrendszerről, ami tökéletesen illik a rendelkezésre álló térbe. Emellett egy árajánlatot is készítenek a megrendelőnek, ezt követően pedig szerződést kötnek. Ezek után elkészítik, legyártják az állványrendszerhez szükséges elemeket, majd kiszállítják. A polcok telepítését mindig precíz, tapasztalt, megbízható szakemberek végzik el, úgyhogy garantált a tároló strapabírása és stabilitása.

Így történik a rackinglog.hu-ról való rendelés, már volt szerencsém pár folyamatot végignézni. A gördíthető raklaptartó állvány használata egyébként nagyon könnyű és szórakoztató is. Nagyon praktikus, főleg, hogy sokrétűen, többféle funkcióban használható. A Racking Log termékeiben sosem csalódtunk és vélhetően nem is fogunk, mert nagy szakmai tapasztalattal és jó szakemberekkel rendelkeznek.