Céget alapítanék, itt kezdek utánanézni a feltételeknek

Régóta vállalok szakfordításokat bárkinek, aki ismerősök vagy korábbi ügyfelek ajánlása alapján eljut hozzám. Legalább ugyanolyan régen gondolkodom azon, jó lenne saját szakfordító céget létrehozni. Eddig azonban féltem megtenni ezt a lépést, mert a cégalapítás körüli teendők bonyolultnak, megcsinálhatatlannak tűntek.

Múltkor egy fordítással kapcsolatos konferencián találkoztam egy régi egyetemi csoporttársammal. Mesélte, hogy nemrég indította útjára saját szakfordító cégét. Mivel tudta, hogy engem is érdekel a téma, azt ajánlotta, keressek rá a Top Cégalapítás oldalára.

A Top Cégalapítás jó tipp, ha már csak a kezdő lökés hiányzik

A Top Cégalapítás oldalára rákeresve azonnal láttam, hogy én még nem tartok ott, hogy erre az oldalra legyen szükségem. Ugyanis ez már inkább azoknak szól, akiknek csak a kezdő lökés hiányzik a cégalapításhoz. Persze azok is olvashatnak itt fontos infókat, akik mindössze kb. annyit tudnak a cégekről, hogy vannak, és valahogyan alapítani kell őket. De leginkább talán mégis azoknak ajánlott az oldal felkeresése, akik már mindent tudnak a cégtípusokról, az iparűzési adóról, és konkrét cégnév is van a tarsolyukban.

Az oldal ugyanis – ahogyan ezt a neve is mutatja – cégalapítással foglalkozik. Vagyis megadja neked azt a kezdőlökést, amitől a cégindítási terved valósággá válik, és saját cég tulajdonosa leszel.

A kezdőlökés mellett számos fontos információt is megtalálsz az oldalon, amit jó letisztázni, mielőtt belevágnál az alapításba. Elolvashatod, hogy mi az, aminek mindenképpen meg kell történnie még azelőtt, hogy elkezdenéd a cég megalapítását, illetve azt is, hogy milyen kötelezettségeid vannak a papírok aláírása után. Ezen kívül pedig tájékozódhatsz arról is, hogy milyen feltételei vannak egy cég létrehozásának 2021-ben.

Egy cég beindítása természetesen pénz nélkül nem fog menni, így a Top Cégalapítás munkatársaitól se várd, hogy csak úgy az öledbe ejtik álmaid cégét anélkül, hogy bármiféle kezdőtőkét rá kellene áldoznod. Azonban többféle csomagajánlatot biztosítanak neked ahhoz, hogy már meglévő kezdőtőkédet a neked és leendő cégednek leginkább megfelelő módon fektesd be.

Ahogy korábban említettem, szerintem egyelőre még nem tartok ott, hogy holnap meg is alapítom a szakfordító cégemet. Ehhez ugyanis úgy érzem, előbb még rengeteget kéne olvasnom. Az viszont biztos, hogy az infók gyűjtését a Top Cégalapítás oldalán kezdem el.